Sommerferie 2021

I år som i fjor blir da norgesferie på oss, i år for første gang med elbil

Første etappe blei opp til Skei i Jølster, men litt omvei siden ein tunell på opprinnelig rute var stengt. Så da blei da kabelferje på oss 🙂

Me er blitt elektrisk

I dag kom han, han me har venta så lenge på…

ID. 4, den nye, fine, blå elektriske bilen vår. Har jo bare venta ein evighet. Jada litt sjølforskyldt siden me først bestilte hybrid, men når den blei forsinka bestilte me jo ein elektrisk bil som ikkje var begynt produsert ein gang..

Tanksikring, endelig…

Me var jo så heldig at da låg ein oljetank igjen i hagen når me flytta inn, og der har den låge i ro og fred. Men nå fekk me endelig gjort noko med den, slik at me blir lovlydige huseigarare ?

Så da kom det to stk som tømte og vaska tanken, og fylte den igjen med eit eller anna lovlig. Ikkje billig, men nå kan i allefall ingen klaga på oss ?

Surdeig

Har lenge hatt lyst å teste å laga surdeig, men det har blitt med tanken. Men no blei me utfordra på jobb å laga egen surdeig, og da fekk eg sparket bak eg trengte. Første forsøk gjekk ikkje, så da var det å kaste seg på nett å finna ut kva som gjekk gale.

Andre gang gjekk mykje bedre, og vist hadde eg ein levande surdeigsunge 🙂

Og i dag kunne eg altsp laga mitt første brød, og da blei snadder godt

Aketur og bålkos

Det er jo kaldt og godt om dagen, så da blei det aketur og bålbrenning i kulden i dag. Aketuren var nedover fra Svartavatnet, ca 1,2 km og megagøy. Og etterpå var det til Nordvik og grille litt pølser og marsmellows for å holda varmen.

Håpa me rekke fleire aketurer før regne dukker opp igjen 🙂

Ny pipe

Endelig har me fått oss ny pipe og kan begynne å fyra igjen snart. Litt utgjort at da endelig kan skje nå som da begynne å bli mildare, men vinteren er jo ikkje over enno.

Mykje bråk, men det var gjort på under ein dag. Og alt blei gjort innen fra, da hadde me ikkje trudd, var jo sikker på at dei måtte opp på taket.

Så nå bare venter me på at støypen skal tørka, før me kan fyra for første gang på år 🙂

Mini Kjøkkenprosjekt

I påvente av at me ein gang skal pusse opp kjøkkenet skikkelig, begynte eg inne i eit skap. Jada litt inspirert av Synnøve rydder opp, eller påmint igjen kanskje av noko eg har tenkt på før. Men billig er da jo ikkje, men steikje fint må eg sei ?

Ny mur og trapp

Siden muren i hagen hadde fått kraftig slagsida, og me hadde lyst å ha trapp opp te øverste plenen, siden me e lei av å skli i gjørma ned ?

Så da blei Hagemannen booka, og etter eit par aktive dagar var alt klart. Og steikje da blei fint, syns i allefall eg.